Din indkøbskurv er tom

Allerede oprettet Bruger

Husk log ind

Dankort, Visa/Dankort VISA Electron eDankort MasterCard VISA JCB American Express

Smiley raportter

Armagnac

Armagnac-området ligger i Gascogne i det sydvestlige Frankrig. Det kan opdeles i tre produktionszoner: Bas Armagnac, der også anerkendes som det bedste af de tre områder, Haut Armagnac og Ténarèze. Områderne er hovedsageligt beplantet med Ugni Blanc, Colombard og Folle Blanche, der efter høsten først presses og derefter destilleres én til to gange, afhængig af metodevalg. 
Enkelte armagnacproducenter destillerer mosten to gange som i Cognac, men de fleste bruger den traditionelle metode på en speciel armagnackedel, også kaldet »alambic«. En alambic destillerer i princippet som en mellemting mellem pot-still og kontinuerlig destillation – det er en slags dobbeltkedel, hvor mosten kun destilleres én gang (façon continue), hvilket giver en lavere alkoholstyrke på godt 50% mod de normale ca. 70%. Den lavere styrke medfører dog, at væsken indeholder flere smagsstoffer og derfor virker mere kraftfuld som ung. Den unge brændevin hældes direkte over på egefade, hvor den lagrer og optager garvesyre og aromatiske bestanddele fra træet. For at få et mere harmonisk produkt blandes brændevin af forskellig oprindelse og alder. Da armagnac kun må holde 40%, kan alkoholprocenten nedbringes ved at tilføre »les petits eaux«, som er en blanding af armagnac og destilleret vand. 


Sorter efter: Vis antal:
3 / 3 Produkter

Nyhedstilmelding (e-mail)


Tilmeld Afmeld

TOP 10 produktliste