Din indkøbskurv er tom

Allerede oprettet Bruger

Husk log ind

Dankort, Visa/Dankort VISA Electron eDankort MasterCard VISA JCB American Express

Smiley raportter

Marion Amarone 2010 Veneto Rødvin

Stykpris v/6 stk.: 449,00 DKK
Stykpris v/1 stk.: 545,00 DKK

stk.

Amarone 2010 Veneto Rødvin (normalpris 545 kr pr fl)

2007-årgangen bliver kåret af Decanter som bedste Amarone af 93 smagte med en score på 19,33 ud af 20 mulige! 

Ekstrabladet 2014: Op mod jul tester Thomas Rydberg de 12 bedste Amaroner på det danske marked. 4 af de 12 Amaroner får 6 stjerner. Vinderne er Quintarelli og Dal Forno (som koster omkring 2000 kr pr fl), Bussola (cirka 1000 kr pr fl) og så Marions Amarone 2010 til cirka det halve. Er Marions Amarone så Danmarks bedste til prisen?

Det er i hvert fald en vanvittig elegant Amarone, som laves hovedsageligt på Corvina Gentile, og som med stor nydelse kan drikkes fra den dag den bliver flasket. Druerne plukkes og tørres i cirka syv uger før mosten lægges 36 måneder på slavonsk eg. Slavonsk eg er det der afgiver mindst smag og denne lille detalje er bare én af grundene til at denne Amarone er så velafbalanceret og unik. Vinmarkerne er nogle af de bedste i Veneto, og man har haft en af de bedste ønologer til at lave dem. Celestino Gaspari, gift med datteren til Giuseppe Quintarelli, har i de sidste mange år lavet vinene hos Quintarelli udover i sit eget vinhus, Zyme. Herudover har han været konsulterende ønolog hos Marion.     
 

Marion

Vinjournalisten Robert Parker skriver efter et besøg hos Marion: “Today Valpolicella remains dominated by two towering figures; Giuseppe Quintarelli and Romano dal Forno. Stefano Campedelli is high on my list of young producers with the energy, inspiration and potential to reach the same level one day. And that day may very well be fast approaching.” 

Jævnfør ovenstående citat fra Parker, så er det altså huset der måske en dag (snart) overhaler Quintarelli og Dal Forno. Marion er selvfølgelig ikke billigt, men sammenlignet med de to store, så er det nu man skal slå til. Stefano producerer mindre end 60.000 flasker pr. årgang, så det siger sig selv, at det er små mængder der er tilgængelige af disse vine. Og han har ingen ambitioner om at producere flere flasker, hans eneste fokus er kvalitet. Af vine som Teroldego og Cabernet Sauvignon produceres der mindre end 6000 fl. pr år,  og med de udtalelser og ratings som disse vine opnår, er de heftigt efterspurgt over hele verdenen. 
 

Nyhedstilmelding (e-mail)


Tilmeld Afmeld

TOP 10 produktliste