Château Puech-Haut
Château Puech-Haut
Historien om Château Puech-Haut starter med industrimagnaten Gérard Bru, der ud af nærmest ingenting fik skabt et firma med mere end 500 ansatte og en betydelig personlig formue. I starten af 1980’erne købte Gérard Bru 25 hektarer land nordøst for Montpellier. Upåvirket af det faktum, at der ingen vinstokke eller vingårde var i nærheden, mente han at jorden her – ler-kalksten dækket med små rullesten – ville være optimal til at lave den bedste vin i regionen. De efterfølgende 10 år brugte han så på rydning, pløjning og plantning.
Da der jo ingen vingård var på stedet, besluttede Mr. Bru endvidere at købe den gamle præfektur fra Montpellier, flytte den og genopbygge den på sin jord. Denne nyrenoverede, indvendig som udvendig, bygning står i dag som hovedbygningen på Chateau Puech Haut som symbol på hele Gérard Brus kompromisløse stil, hvor kun det bedste er godt nok.
I 1990, da Puech-Haut var klar til sin første produktion og Gérard Bru havde nået en alder af 42, solgte han sit firma og dedikerede sig fuldt ud til vinproduktionen. Han ansatte de bedste folk, heriblandt top-ønologen Michel Rolland, fik specialfremstillet kæmpe vinfade og anskaffede sig det bedste og nyeste udstyr.
I dag råder Puech-Haut over 115 hektarer, producerer mere end 200.000 flasker om året og har skabt et eksklusivt navn for sig selv og for appellationen Coteaux-du-Languedoc Saint-Drezery.