Shop Drouet

Drouet er et familiejet Cognac-hus, hvor kvaliteten er helt i top! Det er måske ikke flaskerne, der imponerer mest, men det gør indholdet til gengæld! Deres Reserve de Jean svarer til en XO og er en hyldest til grundlæggeren Jean d’Homme.

Dette er efter vores overbevisning den bedste cognac til prisen herhjemme. Drouet har en krydret og fyldig stil af cognac – er du mere til en elegant og fløjlsblød stil, skal man prøve Deau-cognac.

Cognac, som ligger nord for Bordeaux i Frankrig, er nok verdens mest kendte distrikt for produktion af brændevin. Historien går tilbage til 1500-tallet, men det er først i 1860, at den franske geolog Coquand og hans assistent lavede en opdeling af området efter jordbundsforholdene og opdagede, at kvaliteten af Cognac var tæt forbundet med netop jordbundstypen. 6 områder blev derefter fastlagt, hvor den bedste – Grande Champagne – ligger i midten af området.

Navnet kommer fra Champagnedistriktet længere nordpå og skyldes, at man i området finder en meget kridtholdig jordbund, som ligner den i det berømte franske vindistrikt. Kridtet udgør ca. 35% i det øverste lag og helt op til ca. 80% længere nede. Og i Cognac som i Champagne giver denne jordtype finesse og charme.