Allerød Vinhandels

Vinskole

Kunne du godt tænke dig at lære lidt mere om vin? Vinens verden er fyldt med fede oplevelser, og jo mere man lærer, desto mere spændende bliver det! Vi har nu afholdt VINSKOLEN i flere år, og her er mulighed for at blive lidt klogere på gudedrikken – ligegyldigt hvilket niveau man er på og hvad ens motivation er!

I sin tid var VINSKOLEN tænkt som et enkeltstående arrangement, men stort set alle der gik på holdet insisterede på at komme i ”2. klasse”. Efter fem klasser, var der stadig 20 ud af de 27 oprindeligt startende med på holdet.

Vi har oprettet nye 1. klasser næsten hver sæson, og lavet lidt om på strukturen af de efterfølgende hold. Vi anbefaler således alle, at man starter i ”1. klasse”, hvor alle de grundlæggende ting kommer på plads. Derefter kan man så frit vælge i det aktuelle udbud i den pågældende sæson.

Eksempler på efterfølgende klasser:

Frankrigsklassen

Her nørder vi med en række af de store distrikter, så som Bordeaux, Bourgogne og Rhone. Vi går i dybden med Appellation Controllé systemet og hvad der står på etiketterne.

Italiensklassen

Hvad er op og ned på Barolo, Amarone, Ripasso og Chianti? Hvilke druer må man bruge, og kan man smage forskel på årgangene?

Spanien og Portugal

En af aftenerne i denne klasse beskæftiger sig med Sherry og Portvin, hvad er forskellen og hvad er lighederne? Og kan de lave gode almindelige rød- og hvidvine i Portugal? Hvilke druer bruger man i Rioja, og hvor ligger Priorat?

Hold øje med programmet for at se hvilke hold, der oprettes i den aktuelle sæson.

Allerød Vinhandels Vinskole

En VINSKOLE-klasse afvikles over 4 aftener henover et par måneder, typisk marts/april i foråret og september/oktober om efteråret.

En VINSKOLE-aften starter kl. 19.00 og varer til ca. 21.30. Først gennemgår vi dagens emne, hvor vi undervejs smager en række vine til at belyse emnet. Vi afslutter aftenen med en let anretning med ost og paté, og drikker sjatterne. Måske kommer der ”en blinder” på bordet, så man kan se om man kan huske det man har lært.

Men vigtigst af alt er, at vi hygger os, griner og får hevet vin ned på det usnobbede niveau, hvor det hører hjemme. Vi anbefaler at man lader bilen stå!