En aften på Espehus Kro i selskab med Marion Vini

Når maden er tilberedt til vinen

… så sker der noget helt magisk! Og det er lige præcis, hvad Rasmus Lund Jonassen kan. Derfor var det helt og aldeles oplagt, at vores første Wine & Dine-arrangement siden corona skulle holdes i selskab med Rasmus og Espehus Kro, når der skulle serveres ni fantastiske vine fra Marion.

Ved ankomsten til Espehus blev vi mødt af det skønne personale, som stod klar med Borgomarcellise 2018, der let afkølet sagtens kan drikkes som en aperitif.

Den første ret, der blev serveret, var tatar vendt med fennikelfrøolie, grønne asparges og citronskal. Retten var tiltænkt det første heat bestående af Corte Lavel Ripasso 2017 og Valpolicella Superiore 2017. Nogen ville så mene, at det er lidt atypisk, at laksen først blev serveret efter tataren, men det gjorde den netop, fordi Rasmus var helt klar over, at det ville være en meget bedre kompagnon til Marions Cabernet 2014 og 2017 – og det havde han jo fuldstændigt ret i.

Den let røgede laks blev fulgt op af en velsmagende kroket bestående af kylling, gris og tre slags oste, serveret i den lækreste karl johan svampesauce med kapers, syltet fennikel og skalotteløg. Hertil drak vi Teroldego 2017. Den velsmagende oplevelse fortsatte med grillet gris med spinat- og trøffelpuré og urtesalat med fermenteret honningvinaigrette. Hertil drak vi Marions Calto fra hhv. 2011 og 2015. Aftenens menu blev rundet af med 3 slags oste med solbærmarmelade, hvortil vi drak en af de helt store favoritter, nemlig Amaronen, her i årgang 2013.

Wine and Dine på Espehus Kro med Allerød Vinhandel og Marion

Alt i alt kunne vi simpelthen ikke have ønsket os mere af denne aften. Hvor var det dog en dejlig oplevelse endelig at kunne invitere så mange af vores fantastiske kunder med på Wine & Dine, hvor det hele bare spillede. Der skal lyde en stor tak til personalet på Espehus Kro og ikke mindst Rasmus Lund Jonasson, som sørgede for at strikke en så velsmagende menu sammen, der akkompagnerede Marions fantastiske vine så fint. Og selvfølgelig også til alle de fantastiske gæster, som gjorde det til en mindeværdig oplevelse.

wine and dine med marion - espehus kro - allerød vinhandel

Vi glæder os til næste gang!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *